معرفی Color Grading
Color Grading (رنگ دهی، رنگ پردازی) پروسه ای هست که توش ظاهر تصاویر رو برای نمایش در محیط های مختلف و دستگاه های مختلف ارتقا میدن. مشخصه های زیادی از تصویر مثل کنتراست، رنگ، اشباع رنگ (saturation)، جزئیات، سطح تیرگی (black level)، طیف رنگی و نقاط سید رو میشه توی انیمیشن، فیلم یا تصاویر ارتقا داد.
Color Grading Vs. Color Correction
با این که تازگی ها مردم کلمه های color correction و color grading رو هم معنی میدونن، یا میگن color correction، در اصل color grading هست که به صورت دیجیتالی انجام میشه، این دو واژه خیلی باهم فرق دارن. معنی color correction اصلاح رنگه، یعنی رفع مشکلاتی که توی تصاویر یا صحنه های فیلم وجود داره. که شامل چنین چیزایی میشه:
اما color grading فقط شامل چنین چیزایی نمیشه. تصویر های ما نیاز به تصحیح شدن ندارن. با انجام یه Color grading حرفه ای، رنگ ها و تصاویر رو جوری تغییر میدیم که حس و حال خاص خودشونو به بیننده القا کنن. یه جورایی این کار ما معادل کاریه که موسیقی متن در بعضی صحنه ها انجام میده. از کارهای دیگه ای که color grading شامل اونا میشه اما جزو تصحیح رنگ حساب نمیشن میشه به این موارد اشاره کرد:
پس در کل، کلمات color grading و color correction، باهم دیگه تفاوت های زیادی دارن. اما میشه گفت که در انجام کارهای color grading در صحنه ها، همیشه باید یه دور کامل color correction روی اون صحنه ها انجام بشه.
اما بعد از این همه، میشه گفت که این دو کلمه رو در کار های روزمره، میشه به جای هم به کار برد.
اهداف انجام color grading
برخی از قابلیت ها و اهداف انجام color grading اینه که:
خوبه بدونین که برخی از این قابلیت ها در بعضی موارد از بقیه اهمیت بیشتری دارن؛ مثلا، color grading ممکنه برای این انجام بشه که رنگ های ضبظ شده در فیلم مشابه رنگ های صحنه مورد نظر در واقعیت بشن، در حالی که در بعضی موارد دیگه، هدفمون ممکنه این باشه که یه استایل و حس و حال تخیلی به فیلممون بدیم.
اینم خوبه بدونین که در گذشته، color grading برای اهداف سودمندانه استفاده میشد. مثلا در بعضی فیلم ها، از color grading برای این استفاده شد که بتونن صحنه های در شب فیلم رو در روز که به سرمایه گذاری و پول کمتری نیاز داره فیلم برداری کنن.
حرف آخر
Color grading تکنیکیه که اگه به صورت حرفه ای انجام بشه، میتونه حس و حال فیلم و عکس هامون رو از زمین تا آسمون متفاوت کنه. خیلی از اشتباهات انجام شده در حین فیلم برداری رو رفع کنه و اونارو هرچه بیشتر به واقعیت نزدیکشون کنه (یا تخیلی ترشون کنه)